Ανατροπή στην υπόθεση της καταβολής του πασχαλινού «δώρου»

LIKE US ON FACEBOOK

Στην άμεση διάψευση των δηλώσεων του Τάσου Πετρόπουλου προχώρησε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με το πασχαλινό «δώρο».

Μια δυσάρεστη είδηση περίμενε τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι έμαθαν πως το «δώρο» του Πάσχα δεν θα κατατεθεί στους λογαριασμούς τους, παρά τις δηλώσεις του υφυπουργού εργασίας που τους έδωσαν ελπίδες.

Με τη χαρακτηριστική φράση «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ.Πετρόπουλο» αρνήθηκε τα σενάρια περί καταβολής του «δώρου» του Πάσχα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ήταν φανερά ενοχλημένος με την διαρροή πληροφοριών απ’ το Μαξίμου.

Ωστόσο, μετά την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών, στενοί συνεργάτες του κ.Πετρόπουλου προσπάθησαν να κατευνάσουν τους τόνους λέγοντας πως «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο Πρωθυπουργός».

Αναλυτικά τα όσα είπε αρχικά ο Πετρόπουλος στον News24/7:

Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα. Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες. Η χώρα έχει την ευχέρεια να πάρει αυτό το μέτρο. Το έχουμε τεκμηριώσει. Ιδεολογικό είναι το ζήτημα των πιστωτών. Όπως και η ΝΔ δεν θα ήθελε να ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση, αλλά θα αναγκαστεί τελικά να την ψηφίσει

Διαβάστε επίσης:

Εβδομάδα πληρωμών: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Photo: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved