Η ανάλυση των αποτυπωμάτων για τη δολοφονία της φοιτήτριας την οποία μελετά η ανακρίτρια, αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ποια είναι η μεγάλη ανατροπή;

Η ανάλυση αποτυπωμάτων για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο αναμένεται να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τελικά ποιανού τα αποτυπώματα βρέθηκαν και πού;

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που διενήργησαν επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε πειστήρια που συνέλεξαν, όπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο. Οι δύο κατηγορούμενοι κατηγορούν για το ποιο ανέλαβε και ποιος το χρησιμοποίησε για να χτυπήσει την 21χρονη στο πρόσωπο και ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλον.

Να σημειωθεί πως είχε λανθασμένα ειπωθεί ότι τα αποτυπώματα του 19χρονου βρέθηκαν στο σίδερο, καθώς το σίδερο βρέθηκε σε σημείο που ο ίδιος υπέδειξε και είναι σπασμένο ενώ λόγω της παραμονής του στο νερό δεν φέρει ίχνη DNA και αποτυπωμάτων, ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν και να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Οι ειδικοί πιθανολογούν, κι αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά προφανώς και με την λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορούμενους, ότι ο 19χρονος έθεσε το αριστερό του χέρι στη σιδερώστρα και ανέλαβε με το δεξί το σίδερο, όπως αναφέρει το Έθνος, χωρίς αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Είναι νωρίς ακόμη να καταλήξουμε συμπεράσματα ενώ το γεγονός ό,τι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Να σημειωθεί πως όπως αναγράφεται σε έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που διαβιβάστηκε στο Λιμεναρχείο, μέσα στο σπίτι ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά των δύο νεαρών σε μπουκάλια και ποτήρια.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και γενετικό υλικό, όπως και της κοπέλας τόσο μέσα στο σπίτι όπως και στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21χρονου με το οποίο είχαν μεταφέρει από το σπίτι της στους Πευκούς. Από τη μέχρι τώρα διαδικασία δεν έχει επιβεβαιωθεί το σενάριο για τρίτο πρόσωπο. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Δολοφονία στη Ρόδο: Τι αποκαλύπτουν τα δακτυλικά αποτυπώματα στο σπίτι