Αθώα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης.

Πρόκειται για ανατροπή καθώς οι μέχρι πρότινος οι εκτιμήσεις έκλιναν προς το ότι θα καταδικαζόταν το μοντέλο με την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, κ. Κεχαγιόγλου, ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή της και την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Στις 11 Μαρτίου, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου προσπαθώντας να πείσει το ακροατήριο ότι δεν είχε γνώση της ύπαρξης της ποσότητας της κοκαΐνης μέσα στη βαλίτσα της. Ουσιαστικά, είχε κατηγορήσει έναν φίλο της από τη Ρουμανία ότι την παγίδευσε.

Πιο συγκεκριμένα, στην απολογία της, η 21χρονη είπε πως επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio ενώ της είπε πως θα έπρεπε να κάνει μια φωτογράφιση γιατί η πόλη που θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.

Αργότερα της είπε ότι δεν θα ταξίδευαν μαζί τελικά, γιατί εκείνος βρήκε ένα πιο οικονομικό εισιτήριο γι’ αυτό θα ερχόταν δυο μέρες μετά το δικό της ταξίδι. Έτσι, της έδωσε τον σάκο που είχε μέσα την κοκαϊνη κι εκείνη το πήρε για να βάλει κάποια επιπλέον ρούχα που είχε.

Η 21χρονη είπε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης. Επειδή κάποιες φορές είχε πάει στον χώρο εργασίας του, γνώριζε για τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους, αλλά και τα X – Ray που υπάρχουν στο τελωνείο. «Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν. Ο φίλος μου, από την στιγμή που προσγειώθηκα, μου έστελνε συνεχώς μηνύματα».

Εκείνη του απάντησε μόνο δύο φορές ενώ θεώρησε ότι της έστελνε από το ενδιαφέρον του. Το μοντέλο υποστήριξε πως  κατάλαβε εκ των υστέρων τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Κατηγορεί τον φίλο της η 21χρονη που μετέφερε ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ