Σήμερα, 5 Ιουνίου, αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα μηχανογραφικά για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Παιδείας, έδωσε όλες τις πληροφορίες για τα μηχανογραφικά δελτία των Πανελληνίων, καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν υποψήφιους εξεταζόμενους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν:

  1. Το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) 2019 με τα 4 επιστημονικά πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018.
  2. Το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων ΓΕΛ 2019 με τα 5 επιστημονικά πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017.
  3. Το μηχανογραφικό δελτίο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις εξετάσεις ΕΠΑΛ  το 2017 και το 2018 .

Να υπενθυμίσουμε πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Ενώ για τους μαθητές Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Τέλος, να τονίσουμε πως οι εξεταζόμενοι θα μπορέσουν να εκτυπώσουν τα αναρτώμενα μηχανογραφικά δελτία, τα οποία θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά. Για τη εν λόγω ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει πάλι μέσω της ιστοσελίδας, δίνοντας οδηγίες για τη σωστή διαδικασία. Η προθεσμία οριστικής υποβολής των μηχανογραφικών ολοκληρώνεται συνήθως στα μέσα Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα τι χρειάζεται για την καλύτερη προετοιμασία για τις Πανελλήνιες:

Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες χρειάζεται μόνο δύο “όπλα”!