«Αναπόφευκτος» ο πόλεμος με τις ΗΠΑ λέει η Πιονγιάνγκ

LIKE US ON FACEBOOK

Ως «αναπόφευκτο» χαρακτήρισε τον πόλεμο με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα, εξαπολύοντας για ακόμα μια φορά απειλές. Το ενδεχόμενο του πολέμου μετατρέπεται πλέον σε «γεγονός», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της χώρας.

Η αντίδραση της Πιονγιάνγκ έρχεται έπειτα απ’ τα στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, αλλά και μετά απ’ τις απειλές εκ μέρους των ΗΠΑ για «προληπτικό πόλεμο» εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι: Πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος;

Ο εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ τόνισε πως η χώρα δεν εύχεται έναν πόλεμο, αλλά «δεν θα κρυφτούμε για να τον αποφύγουμε, κι εάν οι ΗΠΑ κάνουν λάθος υπολογισμό εξαιτίας της υπομονής μας κι ανάψουν το φιτίλι ενός πυρηνικού πολέμου, ασφαλώς θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα με τη μεγάλη πυρηνική μας δύναμη που ενισχύουμε συνεχώς».

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας είναι τεταμένες από τότε που ανέλαβε την Προεδρία ο Donald Trump, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Kim Jong-un έχουν εντείνει το τελευταίο διάστημα τις μεταξύ τους απειλές.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved