Ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι αυξημένος συγκριτικά με πέρυσι. Αναλυτικοί πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων ανά τμήμα, όπως δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2018. Όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γραβρόγλου, ο αριθμός των εισακτέων έχει αυξηθεί. Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας την Τρίτη στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονία, ανακοίνωσε ότι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2018 θα είναι 3.000 περισσότεροι.

Ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τόσο για ΑΕΙ όσο και για ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, για όσους δηλαδή δίνουν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναλυτικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Στο νεοσύστατο Παν/μιο Δυτικής Αττικής ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 76 θέσεις, καθώς πέρυσι ήταν 4.557 άτομα ενώ φέτος θα είναι 4.633 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής) ο συνολικός αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 2.905 θέσεις (πέρυσι ήταν 43.758 και φέτος 46.663 άτομα).

Καμιά αλλαγή δεν υπάρχει στις Ιατρικές Σχολές, ενώ ο αριθμός των εισακτέων μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα, όπως Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Χημείας κλπ. αυξήθηκε κατά 12,5%.

Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι ήταν 22.411 άτομα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα (Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, κλπ), ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με πέρυσι.

Photo: INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ