Ανακοινώθηκε το χρώμα της χρονιάς απ’ την Pantone!

LIKE US ON FACEBOOK

Ποιο είναι το χρώμα της χρονιάς απ’ την Pantone; Όπως ανακοινώθηκε είναι το μπλε! Το κλασικό μπλε της θάλασσας, του ουρανού, το αγαπημένο μας μπλε χρώμα!

Ναι, ο ενθουσιασμός μας για το χρώμα της χρονιάς απ’ την Pantone δεν μπορεί να κρυφτεί. Γιατί αυτό το χρώμα το αγαπάμε. Μας χαλαρώνει και μας γεμίζει. Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός του Ινστιτούτου;

Κλασικό μπλε. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το PANTONE 19-4052. Αυτή η απόχρωση θα είναι το χρώμα του 2020. Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι κομψή, απλή και δίνει μια αίσθηση διάρκειας… “Ήρεμη αυτοπεποίθηση και σύνδεση”, όπως αναφέρει η Pantonte.

Και ανεξάρτητα από την άποψή σου για το συγκεκριμένο χρώμα, το βέβαιο είναι ότι θα το δούμε παντού και θα επηρεάσει τα πάντα, από έπιπλα μέχρι και ρούχα.

Επειδή οι καιροί που ζούμε λιγάκι μας ταράζουν και μερικές φορές γίνονται εξωφρενικοί οι ρυθμοί, αυτό το χρώμα είναι ήρεμο και αξιόπιστο, είναι το τέλειο αντίδοτο. Διαφορετικά, όπως λέει η Pantone, αυτό το διαρκές μπλε υπογραμμίζει την επιθυμία μας για ένα αξιόπιστο και σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε καθώς θα περάσουμε το κατώφλι σε μια νέα εποχή.

Η θεωρία των χρωμάτων υποδεικνύει ότι το μπλε όπως αυτή η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ξεκούραστη και ήρεμη, ενώ παράλληλα προωθεί τη συγκέντρωση.

Ιδανικό. Και μάλιστα, η Pantone έκανε την ανακοίνωση με ένα zen video… που θα σε ηρεμήσει, θα σε ταξιδέψει, θα σε γαληνέψει.

Το PANTONE 19-4052 Classic Blue, που αποτυπώνεται στις ψυχές μας ως ξεκούραστο χρώμα, φέρνει την αίσθηση της ειρήνης και της ηρεμίας στο ανθρώπινο πνεύμα, προσφέροντας  ένα καταφύγιο. Επαναπροσδιορίζει τις σκέψεις μας και ενισχύει την ανθεκτικότητα.

Λίγα λόγια για την επιλογή χρώματος απ’ την Pantone

Η διαδικασία επιλογής χρώματος Pantone της Χρονιάς απαιτεί προσεκτική εξέταση και ανάλυση των τάσεων.

Για να φτάνουν στην επιλογή κάθε χρόνο, οι ειδικοί χρωμάτων της Pantone “χτενίζουν” τον κόσμο που αναζητά νέες χρωματικές επιρροές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και τις κινηματογραφικές παραγωγές, τους νέους καλλιτέχνες, τη μόδα, όλους τους τομείς σχεδιασμού, τους δημοφιλείς προορισμούς ταξιδιού, καθώς και τους νέους τρόπους ζωής καθώς και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

χρώμα της χρονιάς για το 2020

Credit: Kirsi Goldynia/CNN

Οι επιρροές μπορεί επίσης, να προκύψουν από τις νέες τεχνολογίες, τα υλικά, τις υφές…

Και αυτό είναι το χρώμα της χρονιάς απ’ την Pantone. Δηλώνουμε ξανά ενθουσιασμένοι!

Τα χρώματα τις προηγούμενες χρονιές απ’ την Pantone:

χρώμα της χρονιάς για το 2020

Photo: Pexels

 
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved