Ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή των πτήσεων Boeing 737 MAX

LIKE US ON FACEBOOK

Σε προσωρινή αναστολή τέθηκαν πτήσεις 371 αεροσκαφών Boeing 737 MAX, κάτι που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, μετά από διαβούλευση με την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών στις ΗΠΑ, τις αεροπορικές αρχές αλλά και τους πελάτες της.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 ΜΑΧ, παρά την προσωρινή αναστολή των πτήσεων Boeing 737 MAX. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντένις Μούλενμπουργκ, αναφέρει:

Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας Boeing, εκφράζουμε τις βαθύτερες συμπόνοιές μας στις οικογένειες και στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτά τα δύο τραγικά ατυχήματα

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του, η εταιρεία επικεντρώνεται σε αυτό το προληπτικό μέτρο, δεδομένου ότι η ασφάλεια αποτελεί βασικό άξονα, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα πέρα απ’ τη ζωή των ανθρώπων. Ο διευθύνων σύμβουλός συνέχισε λέγοντας:

 Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανοήσουμε την αιτία των ατυχημάτων σε συνεργασία με τους ερευνητές, να αναπτύξουμε βελτιώσεις ασφαλείας και να βοηθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά

Παρά ταύτα, Αμερικανοί πιλότοι είχαν παραπονεθεί τουλάχιστον πέντε φορές τους τελευταίους μήνες για προβλήματα ελέγχου που αντιμετώπισαν στα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 σε καθοριστικά στάδια της πτήσης των αεροσκαφών τους, κάτι που δεν λήφθηκε υπόψη.

Όπως γράφει το «Politico» που επικαλείται αρχεία των ομοσπονδιακών αρχών, σε μερικά από τα περιστατικά των παραπόνων εμφανίζεται να εμπλέκεται το ίδιο σύστημα αποτροπής της απώλειας στήριξης του αεροσκάφους (Maneuvering Characteristics Augmentation System -MCAS).

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί πως η συντριβή του Boeing 737 MAX 8 που έγινε στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο φαίνεται πως οφείλεται σε προβληματική λειτουργία του MCAS, αλλά και ελλιπή εκπαίδευση του πληρώματος, σύμφωνα με την αναφορά που υπάρχει στην βάση δεδομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Και τα δύο δυστυχήματα (Ινδονησία και Αιθιοπία), η συντριβή των αεροσκαφών έγινε λίγα λεπτά μετά από την απογείωσή τους.

Διάβασε και αυτό:

Ούτε στην Ελλάδα πτήσεις με Boeing 737 Max | «Πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης

 

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved