Αν το ΣΚ ετοιμάζεσαι για μπάνιο, δες τι πρέπει να προσέξεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν το ΣΚ ετοιμάζεσαι να πας για μπάνιο, τότε πρέπει να ξέρεις τι σε περιμένει στις παραλίες της Αττικής (και όχι μόνο) για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως και να είσαι προετοιμασμένος. Τι επισημαίνει στην ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ);

Τι ισχύουν για τις παραλίες της Αττικής, ελεύθερες και οργανωμένες;

«Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που σημαίνει πως μπορείς να απολαύσεις τις βουτιές σου όπου θέλεις!

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις οργανωμένες και ανοργάνωτες παραλίες; Όταν υπάρχει χρέωση της ομπρέλας και της ξαπλώστρας πως αυτή θα πρέπει να επισημαίνεται; Και τι ισχύει για τα θαλάσσια σπορ;

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

  • Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο.
  • Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
  • Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, κατά τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο και ώρες 10:30-17:30.
  • Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις πρέπει να υπάρχει επισήμανση με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες των ορίων, που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.
  • Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7 έως 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
  • Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο κλπ.) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες.
  • Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00.
  • Τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών.

Αναφορικά με το κόστος των οργανωμένων παραλιών;

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ μαι τετραμελής οικογένεια σήμερα καλείται να διαθέσει ένα υπέρογκο ποσό για την είσοδό της σε μια οργανωμένη παραλία καθώς και για να πάρει ένα καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε επιβεβλημένο στις οργανωμένες παραλίες να ισχύσουν οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης

Διαβάστε επίσης:

Οι καλύτεροι κοντινοί προορισμοί που πρέπει να πας για μια δροσερή βουτιά!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved