Ο μαζικός τουρισμός μερικές φορές μπορεί να έχει κι αρνητικά… Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι Ιταλοί, οι οποίοι «κόβουν» το φαγητό στον δρόμο στους τουρίστες!

Απαγορεύεται το φαγητό στον δρόμο στη Φλωρεντία και συγκεκριμένα απαγορεύεται η κατανάλωση σνακ στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των καταστημάτων.

Μάλιστα, όσοι τουρίστες δεν υπακούν στη νέα οδηγία, καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα από 150 έως και 500 ευρώ!

Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει για τους δρόμους και τις πλατείες στο ιστορικό κέντρο και γύρω από το δημοφιλές delicatessen, το All ‘Antico Vinaio, το οποίο είναι ανάμεσα στη γκαλερί Uffizi και το Palazzo Vecchio, το μεσαιωνικό δημαρχείο της Φλωρεντίας.

Η Φλωρεντία, όπως άλλωστε κι άλλες πόλεις της Ιταλίας, δεν έχει πολλά παγκάκια με αποτέλεσμα οι τουρίστες να βρίσκουν «καταφύγιο» σε πεζοδρόμια και εισόδους καταστημάτων για να φάνε τα σνακς τους και τo street food.

Όμως, αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την ενόχληση, τη βρωμιά και τις αρνητικές επιπτώσεις στα καταστήματά τους.

Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο τον Αύγουστο, όταν ξέσπασε ένας καβγάς ανάμεσα στον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών και σε μια οικογένεια τουριστών που έτρωγαν μπροστά στο μαγαζί του.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Dario Nardella, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί.

Στόχος είναι να υπάρξει τάξη έξω από την πιτσαρία στη Via de ‘Neri και στους γύρω δρόμους, όπως δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Φλωρεντίας ο Δήμαρχος.

Η απαγόρευση φαγητού στον δρόμο ισχύει από το μεσημέρι στις 12 έως τις 3μμ και από τις 6μμ έως τις 10μμ.

«Δεν είναι μέτρο τιμωρίας, αλλά αποτρεπτικό», είπε ο Nardella.

Σημειώνεται πως όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη Φλωρεντία κάθε χρόνο. Το 2017, περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν την πόλη.

Διαβάστε ακόμα:

Είμαστε όλοι παράνομοι σ’ αυτή τη ζωή. Ναι, κι εσύ!

Photo: Alamy