Κατά καιρούς σου έχουμε προτείνει αρκετούς τρόπους ώστε να προστατευτείς απέναντι σε κακόβουλα λογισμικά… Επειδή, όμως, δεν μπορείς να τα αποτρέψεις όλα, δυστυχώς, καλό είναι κάθε φορά που εμφανίζεται μια κακόβουλη επικοινωνία, οι εταιρείες να μας ενημερώνουν.

Τώρα, η COSMOTE εντόπισε ότι κάποιος προσποιείται ότι στέλνει μηνύματα ως την εταιρεία και προειδοποιεί τους συνδρομητές της. Αν λάβεις αυτό το μήνυμα απ’ την COSMOTE, δεν πρέπει ν’ απαντήσεις!

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα ενημερωτικό post της, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι οι συνδρομητές υπάρχει περίπτωση να λάβουν μηνύματα από κάποιον που ισχυρίζεται η COSMOTE. Το συγκεκριμένα μήνυμα καλεί τον χρήστη να προωθήσει το μήνυμα και σ’ άλλους χρήστες με την υπόσχεση να πιστωθούν 10 ευρώ στον λογαριασμό του.

Όμως, η εταιρεία τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά τα μηνύματα και προειδοποιεί τους χρήστες να μην απαντήσουν στο μήνυμα και φυσικά να μην το προωθήσουν στους φίλους τους γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωποι με υψηλές χρεώσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές καρτοκινητής COSMOTE ότι κυκλοφορεί κακόβουλη επικοινωνία – SMS που ισχυρίζεται ότι η COSMOTE γιορτάζει την ίδρυσή της και καλεί τους χρήστες να το προωθήσουν και σε άλλα άτομα κερδίζοντας €10 στον λογαριασμό τους.

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να μην απαντούν σε γραπτά μηνύματα (SMS) που λαμβάνουν από άγνωστους αριθμούς, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, και ενδέχεται να επιβαρυνθούν με υψηλές χρεώσεις».

Ενημερώνουμε τους συνδρομητές καρτοκινητής COSMOTE ότι κυκλοφορεί κακόβουλη επικοινωνία – SMS που ισχυρίζεται ότι η…

Gepostet von COSMOTE am Freitag, 18. Januar 2019

Διάβασε ακόμα:

Προσοχή! Μεγάλη απάτη στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Photo: RICK GOMEZ/CORBIS/GETTY