Αν καθυστερήσει η πτήση σου, αυτός θα είναι ο λόγος

LIKE US ON FACEBOOK

Χιλιάδες πτήσεις ενδεχομένως να υποστούν καθυστερήσεις λόγω τεχνικής βλάβης. Η προειδοποίηση απ’ τον Eurocontrol, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας.

Αν καθυστερήσει η πτήση σου, λοιπόν, αυτός θα είναι ο λόγος! Σύμφωνα με τον Eurocontrol, η τεχνική βλάβη ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις περίπου στο 50% των σχεδόν 30.000 πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη.

«Σήμερα, 29.500 πτήσεις αναμένονταν στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Περίπου στις μισές εξ αυτών ενδέχεται να καταγραφούν καθυστερήσεις εξαιτίας μιας βλάβης στο σύστημα», σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου του Eurocontrol. Νωρίτερα, ο οργανισμός έκανε λόγο για «βλάβη στο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχυμένης Τακτικής Ροής (ETFMS)».

«Το πρόβλημα με το σύστημα εντοπίστηκε και λαμβάνονται μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα», τόνισε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, «που αναμένει ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί έως αργά το βράδυ».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι τα σχέδια πτήσης που είχαν κατατεθεί πριν από τις 12.26 ώρα Παρισιού (10.26 UTC) χάθηκαν και ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν εκ νέου σχέδια πτήσης για όλα τους τα αεροσκάφη που δεν έχουν απογειωθεί.

Εκπρόσωπος Τύπου του Eurocontrol, μιλώντας στο AFP, μίλησε για κάτι το πρωτοφανές.

Ήδη, πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν αρχίσει να προειδοποιούν το επιβατικό κοινό σχετικά με τα προβλήματα, τα οποία ενδέχεται να προκύψουν.

Συγκεκριμένα, σχετικές προειδοποιήσεις προς τους επιβάτες έχουν εκδώσει το αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σχίπχολ, το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως επίσης κι εκείνα του Δουβλίνου, της Πράγας και της Κοπεγχάγης.

Διαβάστε ακόμα:

Tι δικαιούμαι όταν ακυρωθεί ή καθυστερήσει η πτήση μου;

Photo: Gus Ruballo/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved