Αμφισβητούνται οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ λίγο πριν τη συνάντηση με την Lagarde

LIKE US ON FACEBOOK

Η Κυβέρνηση αμφισβητεί τις εκτιμήσεις του Ταμείου για το πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πριν τη συνάντηση Τσακαλώτου-Χουλιαράκη με την Lagarde. Αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας πως το 2017 θα κλείσει με τον αριθμό «2» μπροστά απ’ τους ρυθμούς ανάπτυξης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με έκθεσή του που έδωσε στη δημοσιότητα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,7% του ΑΕΠ για το 2017 και 2,2% το 2018.

Το ΔΝΤ διευκρίνισε, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην έκθεση του περασμένου καλοκαιριού, ότι δεν ζητά απ’ την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, που προκύπτει από τη διαφορά του με τους Ευρωπαίους, ως προς το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης», μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Λάρισα. 

Ακόμη και οι “άσπονδοι φίλοι” μας, το ΔΝΤ,  που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω

Φανερά αισιόδοξος ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις, «θα είμαστε μία από τις χώρες της ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να συνεννοηθούμε για ένα πράγμα: ποια ανάπτυξη θέλουμε», ενώ έκανε λόγο για φοροελαφρύνσεις από το 2018.

Συνάντηση με την επικεφαλής του Ταμείου,  Christine Lagarde θα έχει το Σάββατο 14 Οκτώβρη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ουάσινγκτον οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά ζητήματα, αν θα υπάρχουν νέα μέτρα ή όχι κι αν επομένως, θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved