Αλλάζουν τα κριτήρια για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Τι ισχύει και τι ορίζει η νέα απόφαση.

Αλλάζουν τα κριτήρια για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κι επομένως αλλάζουν και οι κατηγορίες των δικαιούχων σύμφωνα με τη νέα απόφαση που εκδόθηκε. Και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ τους ενδιαφερόμενους αν θέλουν να ενταχθούν στο ΚΟΤ.

Πιο συγκεκριμένα, για την ένταξη στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.. Σημειώνεται ότι βάσει του ανωτέρω ΦΕΚ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα δέχεται αιτήσεις ένταξης στο νέο ΚΟΤ.

Αίτηση για ένταξη στο νέο ΚΟΤ πρέπει να υποβάλουν στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Οι δύο κατηγορίες ΚΟΤ

Να υπενθυμίσουμε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: ΚΟΤ Α και ΚΟΤ Β.

Όπως ορίζει η απόφαση, για την ένταξη στο ΚΟΤ Α, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (για αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ).

Υπενθυμίζεται ότι η επικαιροποίηση της αίτησης του ΚΕΑ μπορεί να γίνει από το σπίτι ηλεκτρονικά. 

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος. Σημειώνετε ότι λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εφόσον έχουν εκκαθαριστεί. Επίσης για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη, απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά, όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Επανασύνδεση ρεύματος: Η νέα απόφαση- Δικαιούχοι και κριτήρια