Αλλάζουν οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας και έχει ήδη δοθεί εντολή για το νέο σχέδιο από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Τι ακριβώς αλλάζει στην αστυνόμευση και γιατί;

Αλλάζουν οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας και… στενεύουν τα περιθώρια. Και όλες αυτές οι σημαντικές αλλαγές, προκύπτουν μετά από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Ρουβίκωνα αλλά και το “γκέτο” που έχει δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit. gr, οι αρμόδιοι έχουν ήδη λάβει τις εντολές από το αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις αλλαγές στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, μετά από τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας;

Δύο φαίνεται να είναι βασικές αλλαγές στην αστυνόμευση. Η πρώτη είναι στην αλλαγή των βαρδιών, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα γίνεται εκ περιτροπής. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως δεν θα γίνονται όλες την ίδια ώρα σε όλη την Αττική, αλλά θα διαφέρουν στα Νότια προάστια, στα Βόρεια κλπ.

Μια ακόμα βασική αλλαγή είναι πως το ωράριο των περιπολιών επεκτείνεται και θα διαρκεί περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, θα διαρκεί μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές οι περιπολίες θα ενισχυθούν από ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.

Για τις αλλαγές και το νέο σχέδιο, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά την συνάντηση που είχαν, η κ. Γεριβασίλη ανέφερε πως  «είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – έχετε μεγάλη εμπειρία – για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν και την Ελληνική Αστυνομία, τα θέματα της αστυνόμευσης, το καινούργιο σχέδιο που μπήκε από σήμερα, στις 6 το πρωί, σε εφαρμογή της εμφανούς αστυνόμευσης και, φυσικά, τα θέματα πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας και την δουλειά που κάνουμε για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στη χώρα».

Πρόκειται για θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως δήλωσε η Υπουργός, που πρέπει να συζητηθούν με τον ΠτΔ καθώς αποτελούν «συστατικά στοιχεία της διεύρυνσης και της διεκδίκησης της διαρκούς δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος από την μεριά του ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τόνισε ότι είναι υποχρέωσή του να ενημερώνεται για κάθε Υπουργείο.

«Πολύ περισσότερο, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Πώς είχαν ενισχυθεί τα μέτρα υπό τον Νίκο Τόσκα;

Ενισχύεται η αστυνόμευση στην Αθήνα με εντολή Νίκου Τόσκα