Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων με βάση τα όσα προβλέπονται απ’ το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων, αυστηρά πρόστιμα, ίδρυση του νέου οργάνου για την έγκριση των καινοτόμων φαρμάκων, επαναφορά των πληθυσμιακών κριτηρίων για την εγκατάσταση διαγνωστικών μηχανημάτων, αυστηροποίηση της δωρεάς οργάνων από συναισθηματικούς δότες και σύσταση ειδικής επιτροπής στον ΕΟΠΥΥ η οποία θα εγκρίνει την χορήγηση φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν ακόμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προβλέπουν το κατώτατο όριο λειτουργίας.

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν πως τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη που θα εκδίδεται έπειτα από συνεννόηση με τον φαρμακευτικό σύλλογο, οι ώρες θα κατανέμονται ανάλογα με τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε υποχρεωτική συμμετοχή στις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και συνεχής λειτουργία σε μία περιοχή για να μην παρατηρείται το φαινόμενο φαρμακεία να ανοίγουν σε τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι και να κλείνουν τον Χειμώνα.