Ελεύθερος ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στην Κηφισιά, απ’ τα πυρά του οποίου έπεσε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας άνδρας. Ζητούν περισσότερα στοιχεία και η έρευνα συνεχίζεται.

Ελεύθερος ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στην Κηφισιά, που σημειώθηκαν την Τετάρτη και είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση των όσων έγιναν στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και ζητήθηκε να επιστραφεί η δικογραφία στην αστυνομία, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 42χρονου.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Πλεύρη δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, ούτε παραπέμφθηκε σε ανακριτή, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Γιατί αυτή η αλλαγή γνώμης; Σύμφωνα με τον συνήγορο, ο εισαγγελέας έκρινε πως τα στοιχεία σε βάρος του αστυνομικού είναι ελλιπή και πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα, ώστε να διευκρινιστούν ακριβώς οι συνθήκες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ελεύθερος είναι ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στην Κηφισιά.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως έγινε συμπλοκή μεταξύ του αστυνομικού και των 2 ατόμων, με τον αστυνομικό να υποστηρίζει πως ήθελε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη, ο αστυνομικός παραπέμφθηκε στον ανακριτή για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όλα συνέβησαν όταν ο ίδιος το απόγευμα της Τετάρτης επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του, έχοντας μαζί του και τον τεσσάρων ετών γιο του.

Ο αστυνομικός γνώριζε την ηλικιωμένη -καθώς ήταν γείτονες- και όταν κατάλαβε ότι δύο ύποπτοι προσπαθούσαν να την αρπάξουν, άρχισε να καταδιώκει το αυτοκίνητό τους. Θέλοντας να προστατέψει την γυναίκα, κι ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε για εκφοβισμό αρχικά.

Οι δράστες, όμως, τράκαραν και τότε βγήκε από το αυτοκίνητο το θύμα και έβγαλε περίστροφο εναντίον του αστυνομικού. Ο αστυνομικός πυροβόλησε 3- 4 φορές και μία από τις σφαίρες τον βρήκε στην πλάτη.

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία ο αστυνομικός που έσωσε την ηλικιωμένη