Αλλαγή ώρας στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά, όσα τόνισε η αρμόδια υπουργός.

Αλλαγή ώρας στα σχολεία, συγκεκριμένα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και έρχεται να αλλάξει όσα προέβλεπε το σχέδιο Γαβρόγλου. Αυτό αποφάσισε η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα, η κα Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε πως , «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργία των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί».

Παράλληλα, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, «η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

Αναφορικά με τα ΤΕΙ, η κα Κεραμέως υπογράμμισε πως τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη.

Πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Επιπλέον, η Υπουργός ήταν κατηγορηματική σε ό,τι αφορά στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα. «Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;».

Τέλος, κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Να σημειώσουμε πάντως πως είχε δημιουργηθεί ένα αλαλούμ για το αν τελικά το κουδούνι θα χτυπά στις 9 ή όχι και δεν φαίνεται να είχε παρθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Μάλιστα, με αφορμή τις ενστάσεις στο ζήτημα, είχε διευκρινιστεί πως “συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, «όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της».

Credits: Pixabay