Αλλαγή ώρας: Πότε οι δείκτες γυρίζουν μία ώρα πίσω

LIKE US ON FACEBOOK

Λίγες ημέρες έμειναν ακόμη για την αλλαγή ώρας. Πότε θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας στη χειμερινή ώρα;

Η αλλαγή ώρας έρχεται φέτος στις 27 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 4 π.μ., όταν και οι δείκτες των ρολογιών μας θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Πότε θα καταργηθεί η αλλαγή ώρας;

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η ώρα αλλάζει ξανά τον Μάρτιο του 2020, ενώ σίγουρα την ίδια αλλαγή θα δούμε και τον Οκτώβριο του 2020 και πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021. Κι αυτό γιατί η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και τώρα οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Συγκεκριμένα, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν αποφασίσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 για το ποια ώρα θέλουν να κρατήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου η επιτροπή Μεταφορών είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ε.Ε. που θέλουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τις χώρες που θέλουν μόνιμα τη χειμερινή η αλλαγή πρέπει να γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η Ε.E. πρότεινε την κατάργηση της χειμερινής ώρας πέρυσι, μετά από δημόσια διαβούλευση που έδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων επιθυμεί την κατάργηση της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο.

Σχεδόν 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες απάντησαν στη συγκεκριμένη διαβούλευση, εκ των οποίων το 70% των απαντήσεων προερχόταν από Γερμανούς πολίτες.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κομισιόν βάζει πρόστιμο στην Ελλάδα για την αλλαγή της ώρας!

Photo: Unsplash/chuttersnap
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved