Αλλαγές στη Γ’ Λυκείου: Περισσότερη ύλη, περισσότερες διδακτικές ώρες

LIKE US ON FACEBOOK

Αλλαγές στη Γ’ Λυκείου αναμένεται να ανακοινώσει και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαρβόγλου. Ποια είναι η πρόταση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής;

Έρχονται οι αλλαγές στη Γ’ Λυκείου ενώ το σύστημα και το πλαίσιο των εξετάσεων έχει μπερδέψει τους μαθητές, καθώς η αγωνία τους μεγαλώνει. Ποιες θα είναι οι τελικές αλλαγές στη Γ΄Λυκείου αφού πολλά ακούγονται και κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά θα συμβεί;

Απ’ τη μεριά του, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε την πρότασή του για τα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου, όπως έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας διευκρινίζοντας τα εξής:

Όπως ανακοινώθηκε “Τα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται στη δομή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, όπως έχει εξαγγελθεί στις 3/9/2018, βασικό στοιχείο της οποίας είναι οι τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο εξάωρο μάθημα σε όλες τα Νέα Ελληνικά, και τρία εξεταζόμενα εξάωρα μαθήματα σε κάθε Ομάδα (Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας).

Επιπλέον, τα Προγράμματα Σπουδών συμπληρώνονται με την Φυσική Αγωγή (2 ώρες), τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών) (ξένες γλώσσες και σχέδιο).

Το ΙΕΠ τονίζει ότι “Τα Προγράμματα Σπουδών αποσκοπούν στην εξασφάλιση της δυνατότητας των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν τα μαθήματα και να επιτελούν το έργο τους στην τάξη με άνεση χρόνου. Για τον λόγο αυτόν, η γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από μία προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης.

Τα προγράμματα που δημοσιοποιούνται έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νέα δομή, θα ισχύσουν, στη μορφή που προτείνονται, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, υποστηρίζονται δε από τα διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια”.

Απ’ τη μεριά του ο κ. Γαβρόγλου αναμένεται να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη στις Πανελλήνιες αλλά για του χρόνου, όχι για φέτος. Το υπουργείο Παιδείας, λοιπόν, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις οποίες θα διαγωνιστούν του χρόνου, το 2020, οι φετινοί μαθητές της Β’ Λυκείου.

Και με ποιο σύστημα θα μπουν οι μαθητές στα Πανεπιστήμια; Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί από τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλες αλλαγές για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια | Αγωνία για χιλιάδες μαθητές

Photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved