Με τραπεζική κάρτα στο μετρό και στα λεωφορεία θα ανοίγουν οι μπάρες σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίγουν οι μπάρες. Οι μπάρες θα ανοίγουν και με τραπεζική κάρτα στο μετρό και στα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα», μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες.

Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα διευκολύνει το επιβατικό κοινό, ενώ θα σπαταλάται λιγότερο χαρτί, αφού πολλοί επιβάτες δεν θα εκτυπώνουν εισιτήριο, αλλά θα χρησιμοποιούν απλά την κάρτα τους.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια. Στο Λονδίνο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Αλλάζουν οι λεωφορειακές γραμμές

Αλλαγές για το επιβατικό κοινό φέρνει η απόφαση του ΟΑΣΑ για τις λεωφορειακές γραμμές στην Αθήνα. Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε  ενισχύσεις δρομολογίων, τροποποιήσεις – συγχωνεύσεις γραμμών και αναστολή λειτουργίας γραμμών. Ποια είναι τα δρομολόγια των λεωφορείων που αλλάζουν;

Τα δρομολόγια των λεωφορείων που αλλάζουν θα τεθούν σε ισχύ  από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα με τα Μέσα σταθερής τροχιάς και δίνεται έμφαση στη λειτουργία αξονικών γραμμών που διέρχονται από τους κύριους οδικούς άξονες της πόλης, καθώς και στη διασύνδεση λεωφορειακών γραμμών με τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς.

Δες εδώ όλες τις γραμμές που αλλάζουν:

Αυτά είναι τα δρομολόγια των λεωφορείων που αλλάζουν