Αλέξης Τσίπρας: Τότε θα γίνουν εθνικές εκλογές

LIKE US ON FACEBOOK

Απάντηση για το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές έδωσε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, στο Θέατρο Κιβωτός.

Και τελικά, πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές; Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μετά τις Ευρωεκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν και πολλοί με έχουν «γαργαλήσει» να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη ενώ συνέχισε λέγοντας ότι μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως κρίσιμες τις ευρωπαϊκές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας και είπε πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική

Αναφορικά με την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι αυτές έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που, όμως, είναι μια απάτη.

Υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία. Για παράδειγμα, ο Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία «θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, οι άνθρωποι κινητοποιούνται από ανάγκη και από όραμα, κι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια «πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων, που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό».

Σχετικά με το brain gain, ο Πρωθυπουργός είπε πως είναι μια ευχή, αν δεν γίνουν απτά βήματα, για να κερδίσουμε τη μάχη, όπως και τη μάχη της Παιδείας.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της προώθησης στο εξωτερικό των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και το κατά πόσο η παγκόσμια αγορά μπορεί να δώσει μια θέση σε πολύ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αυτό να μας οδηγήσει σε επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα στην παραγωγή, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Όμως, το αγροτικό μοντέλο στη χώρα δομήθηκε πάνω στη λογική της επιδότησης, που μαζί με τα φαινόμενα διαφθοράς στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα ευθύνονται για την αποτυχία του αγροτικού μοντέλου και της αγροτικής παραγωγής

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: «Εθνικές εκλογές το φθινόπωρο και η ΝΔ θα ηττηθεί»

Photo: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved