Αν νομίζεις πως αυτές τις ημέρες έχει πραγματικά πολύ κρύο… μη βιάζεσαι γιατί έρχονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από Πέμπτη. Και θα έρθουν για να μείνουν. Στους -17 η χαμηλότερη θερμοκρασία.

Μπορεί αύριο ο καιρός να μας ξεγελάσει για λίγο και να είναι λίγο καλύτερος, ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα “χτυπήσουν” από Πέμπτη και θα είναι μακράς διαρκείας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Πιο συγκεκριμένα, από την Πέμπτη το «πολικό εξπρές» θα καταφτάσει στη χώρα μας και θα σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές ενώ στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα φτάσει τους -17 βαθμούς Κελσίου!

Οι περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα επηρεαστούν και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η αιτία είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα σαρώσουν ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Φυσικά και θα δούμε χιόνι και αυτό ίσως είναι το καλύτερο της υπόθεσης!Από την Πέμπτη κιόλας οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Και εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές από αυτά τα διαμερίσματα θα χιονίζει έως και τα πεδινά – παραθαλάσσια.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ενώ θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση για το πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια σε νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολλά από τα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει από την Πέμπτη και έπειτα.

Στην Αττική διαφαίνονται χιονοπτώσεις περίπου από τα 300 μέτρα και υψηλότερα, δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα στα βόρεια προάστια. Δεν αποκλείεται να χιονίζει και μέσα στο λεκανοπέδιο.

Το ψύχος θα έχει διάρκεια…

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα “χτυπήσουν” την Πέμπτη ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Και θα μας ταλαιπωρήσουν για πολλές μέρες αφού θα διαρκέσουν μέχρι και περίπου τις 9-10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Στα «λευκά» η χώρα | Πού εντοπίζονται προβλήματα και πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία