Ακόμη μια αλλαγή για τους οδηγούς ταξί | Η απόφαση

LIKE US ON FACEBOOK

Ακόμη μια απόφαση για τους οδηγούς ταξί φαίνεται να περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια απόφαση που ήταν και αίτημα των ίδιων. Τι αλλάζει;

Η απόφαση για τους οδηγούς ταξί πάρθηκε μέσω του υπουργείου Εργασίας και ήλθε μετά από αίτημα των ταξιτζήδων για το όριο ηλικίας κατά το οποίο μπορούν να ακούν το επάγγελμά τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος οι οδηγοί ταξί μπορούν να συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν βγει στη σύνταξη. Ήταν ένα πάγιο αίτημα των οδηγών ταξί , ενώ όπως σημειώνει και η εγκύκλιος δεν είναι πλέον προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Μπορούν δηλαδή, να βγουν στη σύνταξη έχοντας, όμως, την επαγγελματική άδεια οδήγησης.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος:

Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016

Να σημειώσουμε πως τον περασμένο μήνα, πέρασε στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές που γίνονται μέσω εφαρμογών ταξί, όπως είναι το BEAT απαγορεύονται.

Όπως είχε εξηγήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΤΑ) το κόμιστρο το εισπράττει μόνο ο οδηγός ταξί και η αμοιβή του διαμεσολαβητή καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση σχετικού παραστατικού (τιμολογίου) και αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια. Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά φορολογική παράβαση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οδηγός ταξί χρέωνε παραπάνω τους πελάτες και κανείς δεν το καταλάβαινε;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved