Αλλά λέει, αλλά κάνει κι άλλα εννοεί ο Αμερικανό Πρόεδρος, αφού μόλις λίγες μέρες μετά την συνάντησή του με τον Κιμ Γιον Ουν, δηλώνει πως η Βόρεια Κορέα παραμένει πυρηνική απειλή.

«Παραμένει πυρηνική απειλή», δήλωσε ο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα μερικές μέρες μετά τη συνάντηση κορυφής και το κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες.

«Οι εχθροί μπορεί να γίνουν φίλοι», είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, την οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει φανταστική.

Μάλλον αυτά τα…ξέχασε μόλις 11 μέρες μετά, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος την Παρασκευή δήλωσε πως το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη απειλή, θέλοντας να αιτιολογήσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στην Πιονγιάνγκ, κυρώσεις που δεν προτίθεται να άρει.

«Δεν υφίσταται πλέον πυρηνική απειλή από την πλευρά της Βόρειας Κορέας», είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι επιστροφής από την Σιγκαπούρη στην Ουάσινγκτον αλλά τώρα κάνει στροφή. Τελικά υπάρχει ή όχι;

Σε προεδρική του δήλωση, η οποία εστάλη στο Κογκρέσο την Παρασκευή εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θωρεί πως η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην Πιονγκγιάνγκ.

Η παρουσία και ο κίνδυνος διάδοσης σχάσιμου υλικού για στρατιωτικούς σκοπούς στην κορεατική χερσόνησο και οι πράξεις και οι πολιτικές της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν εξαιρετικά μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ

Να υπενθυμίσουμε πως η συνάντηση κορυφή Τραμπ -Κιμ πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη ενώ στο τέλος οι δύο ηγέτες υπέγραψαν ένα κοινό κείμενο, στο οποίο αναφερόταν η δέσμευση της Βόρειας Κορέας για πλήρη αποπυρηνικοποίηση. 11 μέρες μετά δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική πρόοδος, ενώ μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Τραμπ τα “αίματα” μπορεί να ανάψουν και πάλι.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: «Οι εχθροί μπορεί να γίνουν φίλοι κι εμείς αλλάξαμε σελίδα»