Ακόμα ένας νεκρός απ’ τις πυρκαγιές, ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στους 88. Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιώκα, για τα όσα αντίκρισε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του και το δύσκολο έργο που έφεραν εις πέρας.

Ακόμα ένας νεκρός απ’ τις πυρκαγιές, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού όπου νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα. Πρόκειται για μια μητέρα η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε ενώ έχασε και το 6 μηνών βρέφος της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88 ενώ συγκλονίζει η μαρτυρία ιατροδικαστή.

Πρόκειται για την 35χρονη γυναίκα του πυροσβέστη που έχασε και το 6 μηνών παιδί του και η θλίψη είναι ανείπωτη για όλους. Η γυναίκα όταν ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές άρπαξε το μωρό της κι έφυγε προς τη θάλασσα, ενώ ο σύζυγός της επιχειρούσε για την κατάσβεση μιας άλλης φωτιάς.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείο Υγείας, 40 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 9 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Ανατριχιάζει η μαρτυρία ιατροδικαστή για τα θύματα

Είναι πραγματικά ανατριχιαστική η μαρτυρία του ιατροδικαστή στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, όπου και αποκάλυψε πως το «90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε μας ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι».

Όπως εκτίμησε και ο Ηλίας Μπογιώκας και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες, η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία».

Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στους 26 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί στο οικόπεδο λέγοντας πως βρήκαν μέχρι και οστά αποτεφρωμένα.

Πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς

Συνεχίζοντας δήλωσε πως η εικόνα ήταν αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται επί δύο ώρες, «για παράδειγμα σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη διαδικασία ταυτοποίησης σχολίασε ότι σε περίπτωση μιας τόσο καταστροφικής πυρκαγιάς «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα».

Σε εφέτη η έρευνα για τις πυρκαγιές

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος αναλαμβάνει και τυπικά την έρευνα για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική.

Ο προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή την προκαταρκτική έρευνα δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφία μαζί με την εισαγγελέα Βάρβαρα Γνεσούλη που τη χειρίζεται έως τώρα.

 Η προκαταρκτική έρευνα πλέον διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό δεύτερου βαθμού, καθώς ο κ. Ζαγοραίος είναι αντεισαγγελέας εφετών.

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτει ευθύνες για την πυρκαγιά στην Πυροσβεστική

PhotoL Eurokinissi