Ακόμα μια μέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, το οποίο μετακινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ποια μέσα θα μείνουν ακινητοποιημένα και τι ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του Μετρό.

Απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει προκηρυχθεί για σήμερα, Πέμπτη, μια μόλις ημέρα μετά την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που επηρέασε και τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία προχώρησαν σε στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες.

Την Τετάρτη, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ κινήθηκαν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, όμως, την Πέμπτη ισχύει 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, το απεργιακό δελτίο για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ αναφέρει:

  • Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.
  • Το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων που προκήρυξε το ΣΕΛΜΑ.
  • Η γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα λειτουργήσει από τις 8:00 π.μ. λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.
  • Το τραμ θα είναι εκτός λειτουργίας από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός θα κινηθούν κανονικά.

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις στα λεωφορεία ανακοινώθηκε απ’ το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το οποίο διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Απ’ την πλευρά της, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ ζητά προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Από πού μπορώ ν’ αγοράσω ηλεκτρονικό εισιτήριο;