Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε και επίσημα η Cambridge Analytica, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια εταιρεία την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι η Cambridge Analytica κατέθεσε αίτηση για πτώχευση μετά το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων χρησιμοποιώντας το Facebook ως δεξαμενή.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, ενώ ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στις ΗΠΑ.

«Τους τελευταίους μήνες η Cambridge Analytica δέχθηκε πολλές αβάσιμες κατηγορίες και παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει την κατάσταση, έχει τιμωρηθεί για δραστηριότητες που όχι μόνο είναι νόμιμες αλλά είναι ευρέως αποδεκτές ως κλασική συνιστώσα της διαδικτυακής διαφήμισης τόσο στις πολιτικές όσο και στις εμπορικές αρένες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, ενώ κατηγορώντας τα ΜΜΕ προσθέτει:

Παρά την ακλόνητη εμπιστοσύνη της Cambridge Analytica ότι οι υπάλληλοί της έχουν ενεργήσει δεοντολογικά και νόμιμα … η κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει απομακρύνει ουσιαστικά όλους τους πελάτες και τους προμηθευτές της εταιρείας.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουμε ότι δεν είναι πια βιώσιμα η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης», συμπληρώνει η Cambridge Analytica.

Ο ιδρυτής του ομίλου SCL, όπου υπάγεται η Cambridge Analytica, Νάιτζελ Όουκς, ανέφερε επίσης στη Wall Street Journal ότι και οι δύο εταιρείες κλείνουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, ότι η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της απώλειας πελατών που αντιμετωπίζουν αυξανόμενα δικαστικά έξοδα από την έρευνα για την υπόθεση του Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Υποκλάπηκαν και τα δεδομένα του Ζούκερμπεργκ

Photo: REUTERS/Henry Nicholls