Αίσιο τέλος στην υπόθεση της εξαφάνισης του 12χρονου Γιώργου Μπούφα.

Ο 12χρονος που είχε εξαφανιστεί στο Ίλιον βρέθηκε σώος αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το μικρό αγόρι είχε εξαφανιστεί τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας από την περιοχή του Ιλίου Αττικής.

Το παιδί βρέθηκε καλά στην υγεία του και επέστρεψε στην οικογένειά του. Το μικρό αγόρι βρέθηκε να περιφέρεται ξυπόλητο, χωρίς παπούτσια, οριακά εντός του αστικού ιστού, στις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Καθ’ όλη την διάρκεια της αναζήτησής του, Ψυχολόγος και Παιδίατρος από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βρίσκονταν στο πλευρό της οικογένειας ενώ η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει συνέβαλε από την πρώτη στιγμή στην διεξαγωγή των ερευνών για την αναζήτηση του ανήλικου.

Κρίσιμη για τον εντοπισμό του Γιώργου Μπούφα ήταν η παρατηρητικότητα των πολιτών που ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση του 12χρονου αγοριού μετά την ενεργοποίηση του Amber Alert απ’ το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα social media, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 23χρονου φαντάρου