Αιματηρά επεισόδια στο Παρίσι έλαβαν χώρα κατά τη 13η εβδομάδα κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, σήμερα Σάββατο.

Ειδικότερα, οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου ν’ απομακρύνουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από τη λεωφόρο Σαν Ελιζέ.

Ομάδες διαδηλωτών προχώρησαν στη ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ υπήρξαν και αρκετοί μικρο-βανδαλισμοί σε βιτρίνες καταστημάτων.

Η αστυνομία για να απωθήσει τους διαδηλωτές, επιστράτευσε τέσσερα ειδικά οχήματα με αντλίες νερού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας διαδηλωτής των Κίτρινων Γιλέκων έχασε το χέρι του, όταν χτυπήθηκε από βομβίδα που έριξε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλλει στο γαλλικό κοινοβούλιο, όπου οι αστυνομικοί για να τους διαλύσουν έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, με εκ των οποίων έφτασε στο χέρι του διαδηλωτή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για φωτογράφο, στον οποίο έδωσαν τις πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Επεισόδια εκδηλώθηκαν και περιμετρικά της Εθνικής Αντιπροσωπείας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου του Άιφελ, ενώ αρκετές επιχειρήσεις, λόγω των επεισοδίων, αποφάσισαν να μείνουν κλειστές.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησαν από τα τέλη του 2018, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων, ενώ γρήγορα έλαβαν ευρύτερες διαστάσεις και κατά συνέπεια εκδηλώθηκαν και σοβαρά επεισόδια.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πρώτες αντιδράσεις στις εξαγγελίες Μακρόν για τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Photo: Reuters/Gonzalo Fuentes