Αιγυπτιακά μέσα μεταδίδουν ότι έγινε πριν από λίγη ώρα έκρηξη σε ένα τουριστικό λεωφορείο στις πυραμίδες της Γκίζας, νότια του Κάιρου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Πριν από λίγο έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο. Συγκεκριμένα το τουριστικό λεωφορείο βρισκόταν στην περιοχή Χαράμ της Γκίζας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αιγύπτου πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, και υπάρχουν και τραυματίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, όπως αναφέρει το Sky News Arabia, αναφέρει ότι η αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή βρισκόταν δίπλα σε έναν τοίχο σε έναν κεντρικό δρόμο και εξερράγη την ώρα που περνούσε ένα τουριστικό λεωφορείο.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου η έκρηξη «είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 10 τουριστών, εκτός από τον οδηγό του λεωφορείου και εκπρόσωπο της τουριστικής εταιρείας, που ήταν Αιγύπτιοι».

Οι τουρίστες που επέβαιναν το λεωφορείο είναι από το Βιετνάμ και πήγαιναν για να επισκεφθούν τις αρχαίες πυραμίδες στη Γκίζα. Μέσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ο οδηγός και ο ξεναγός.

https://twitter.com/sotiridi/status/1078710851702542336?

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ