Έκρηξη βόμβας σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, με τουλάχιστον 16 τραυματίες, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya, η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε μπροστά από το Μουσείο της Αιγύπτου (Grand Egyptian Museum), ενώ αυτή είναι η δεύτερη έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στην Αίγυπτο, μέσα σε μόλις έξι μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, από τους 16 τραυματίες, οι περισσότεροι είναι ξένοι τουρίστες. Η έκρηξη βόμβας φέρεται να σημειώθηκε μπροστά από το Μουσείο της Αιγύπτου, τη στιγμή που το τουριστικό λεωφορείο περνούσε από εκεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μουσείο είναι υπό κατασκευή κι αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο, όταν ανοίξει το 2020. Βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το τουριστικό λεωφορείο με σπασμένα παράθυρα.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι αυτή είναι η δεύτερη έκρηξη με θύματα τουρίστες στην Αίγυπτο μέσα σε έξι μήνες, καθώς τον Δεκέμβριο, τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 10 τραυματίστηκαν, όταν μια βόμβα στο δρόμο έπληξε το λεωφορείο τους σε κοντινή απόσταση απ’ τις πυραμίδες της Γκίζας.

Photo: Al Jazeera/Facebook