Την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων επτά ετών είχαν οι αγορές μετοχών. Η εβδομάδα έκλεισε με τον καλύτερο απολογισμό απ’ το 2011. Την ίδια στιγμή, το δολάριο βλέπει τη μεγαλύτερη υποτίμηση των τελευταίων δύο χρόνων ενώ το ευρώ βρίσκεται σε υψηλά τριετίας.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country Index, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία των μετοχών σε 47 μεγάλες αγορές μετοχών ανά τον κόσμο, καταγράφει κέρδη περίπου 5% σε εβδομαδιαία βάση.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχει μια ολική ανατροπή της εικόνας, καθώς τότε είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση απ’ τον Αύγουστο του 2015!

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται σήμερα 0,9% με 1% και σε εβδομαδιαία βάση εμφανίζει κέρδη 3%, στην καλύτερη επίδοσή του από το Δεκέμβριο του 2016. Ωστόσο, συνχίζει να απέχει 6% από τα υψηλά 2,5 ετών, στα οποία είχε ανέλθει τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι και στις αγορές της Ασίας παρατηρήθηκαν ανοδικές τάσεις νωρίς το πρωί, με το Nikkei 225 να ενισχύεται 1,2%

Η εικόνα απ’ το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι επίσης θετικό το κλίμα. Ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0,4% ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30,84 εκατ. ευρώ στις 14:40 ώρα Ελλάδος.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,78% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,58%) και των Τροφίμων (+1,50%).