Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης. Ένα παιδί και ο προπονητής βρίσκονται ακόμη στο σπήλαιο και αναμένεται ο απεγκλωβισμός τους.

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία επιχείρηση για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στην Ταϊλάνδη. Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς απεγκλωβίστηκαν ακόμα δύο παιδιά ενώ στο σπήλαιο βρίσκονται πλέον ένα παιδί και ο 25χρονος προπονητής που είναι πλέον θέμα χρόνου να βγουν από το σπήλαιο.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», δήλωσε, σύμφωνα με το CNN, αξιωματικός του Ναυτικού της Ταϊλάνδης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Οι πέντε εγκλωβισμένοι θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενοι από τα μέλη της ομάδας, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:00 (ώρα Ελλάδος) και οι 19 δύτες ελπίζουν ότι θα είναι η τελευταία και θα καταφέρουν να βγάλουν τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους σε μία επιχείρηση. Οι Ταϊλανδέζικες Αρχές ανέφεραν πως, παρά τη βροχή, οι συνθήκες μέσα στο σπήλαιο δεν έχουν αλλάξει.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης την Κυριακή και τη Δευτέρα διασώθηκαν οκτώ από τα παιδιά, όμως, απομένουν ακόμα πέντε άτομα για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η διάσωση.

Τα οκτώ αγόρια που απομακρύνθηκαν από τη σπηλιά βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι ενώ οι γιατροί δηλώνουν πως είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια.

Ένα από τα οκτώ παιδιά παρουσίασε φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ άλλο ένα είχε χαμηλό καρδιακό ρυθμό, όμως, και των δύο η κατάσταση είναι πλέον βελτιωμένη.

Οι οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που διασώθηκαν πρώτα κατάφεραν να δουν τα παιδιά τους από ένα παράθυρο του νοσοκομείου. Οι γονείς δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους για λόγους υγείας, καθώς μπορεί να πάσχουν από κάποια ασθένεια αφού βρίσκονταν από τις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο.

Τα παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα προκειμένου να αποφύγουν μολύνσεις και θα μείνουν στο νοσοκομείο για επτά ημέρες.

Διαβάστε ακόμα:

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες | Συνεχίζεται η επιχείρηση στην Ταϊλάνδη

Photo: dpa/S.Lalit