Νεκροί οι δύο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο απ’ το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην έρευνα συμμετείχαν δυνάμεις βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.

Νεκροί οι δύο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο απ’ το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις έρευνες των λιμενικών αρχών, συμμετείχαν και τέσσερις άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο με αεροπλάνο για να καταδυθούν στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου, στην Κάρπαθο.

Οι δύο δύτες ηλικίας 60 και 35 ετών είχαν κατέβει σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Καρπάθου. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν, ενώ ένας τρίτος δύτης που ήταν μαζί τους, λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς, αλλά δυστυχώς χωρίς να καταφέρει να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Στη συνέχεια, ο τρίτος δύτης ειδοποίησε το Λιμενικό, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό τους από περιπολικά ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών, για να βρεθούν δυστυχώς σήμερα νεκροί οι δύο αγνοούμενοι δύτες τσέχικης και ιρανικής καταγωγής.

Στις έρευνες συμμετείχε ακόμη και ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών.

Παράλληλα, νωρίτερα σε εξέλιξη ήταν και οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ενός 54χρονου αλλοδαπού που είχε μεταβεί το απόγευμα του Σαββάτου για μπάνιο στην περιοχή Σιλιβάνι Αρτέμιδας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχει ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, τέσσερα οχήματα από ξηράς, ένα ναυαγοσωστικό και ένα αλιευτικό.