Αγωνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία καθώς σήμερα, Δευτέρα 5/3, θα βρεθούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης. Τα στελέχη του στρατού ξηράς δικάζονται το πρωί στην Αδριανούπολη.

Πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως τελικά δικάζονται οι Έλληνες στρατιωτικοί με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Θυμίζουμε ότι οι δυο τους εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου και συνελήφθησαν απ’ τις τουρκικές Αρχές.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ, διεξάγονται σε καλό κλίμα. Ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται μάλιστα να δήλωσε πως στόχος του είναι η ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε βέβαιος για το ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις και θα αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός. «Είναι προφανές ότι έχουμε τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς αλλά εργαζόμαστε να μην υπάρξει δεύτερο σενάριο στο θέμα αυτό», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη έχει επισκεφθεί ήδη τους στρατιωτικούς ενώ η ελληνική πλευρά τους έχει εφοδιάσει με χρήματα, πολιτικά ρούχα, πρόχειρα αλλά και κοστούμια, «για να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου όπως αρμόζει σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού».

Στην Τουρκία έφθασαν και οι γονείς των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι πιθανότατα θα παραστούν και στη δίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Όσα φέρεται να δήλωσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί | Η ανησυχία Πάιατ (Video)

Photo: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ