Οι ταυτοποιήσεις των σορών συνεχίζονται, οι αγνοούμενοι παραμένουν όπως και τα αναπάντητα ερωτήματα. «Θα έχουμε 120 νεκρούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας για τις πυρκαγιές σε συνέντευξή του.

Ακόμα μια σορός ανασύρθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι, κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών χωρίς επίσημα να μπορεί ούτε η Πυροσβεστική να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό. Ο Δήμαρχος Ραφήνας για τις πυρκαγιές αποκάλυψε πως οι νεκροί θα είναι 120, ενώ νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Αττικής είναι 43, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ.

Όσα αποκάλυψε ο Δήμαρχος Ραφήνας για τις πυρκαγιές

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Μπουρνούς μίλησε για ένα απίστευτο σκηνικό συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων. «Δεν γνωρίζω ποιος στήνει ένα τέτοιο σκηνικό, ξέρω ότι προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη από αυτούς που τις έχουν σε όσους ήταν στην πρώτη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά σχολίασε πως οι πραγματικοί ένοχοι είναι αυτοί που άφησαν τον κόσμο να καεί. Δεν τον προειδοποίησαν, δεν τον βοήθησαν, τον άφησαν να καίγεται, δεν μπήκαν μέσα. «Αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που ήταν ανεπαρκείς, πρόσθεσε λέγοντας πως αυτά κατέθεσε και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική

Μπορούν να δουν από τις κάμερες κυκλοφορίας, πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε ενώ κάηκαν 400 οχήματα. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο

Παράλληλα, ο Δήμαρχος διέψευσε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως «ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα», προσθέτοντας πως «ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, ο οποίος ήταν εκτός και μου είπε “Βαγγέλη δεν μπορώ να σε βοηθήσω, απευθύνσου αλλού”». Δεν αποκάλυψε με ποιον μίλησε μετά.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», υπογράμμισε ο κ. Μπουρνούς, ενώ αναφορικά με το γιατί δεν έλαβε εντολή για εκκένωση, απάντησε πως επικράτησε πανικός και πως η φωτιά έτρεψε πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα».

Αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών δήλωσε πως εξαρχής ανέφερε πως το νούμερο θα είναι τριψήφιο γιατί ήταν στο σημείο.

Βρέθηκε άλλος ένας νεκρός πριν από λίγο. Όλοι οι αγνοούμενοι φυσιολογικά δεν είναι εν ζωή, εκτός αν δεν έχουν ταυτοποιηθεί κάποιοι νεκροί και κλείσει ο κατάλογος με ταυτοποίηση κάποιων ανθρώπων που αγνοούνται και τους βρουν ότι είναι μέσα στους νεκρούς. Αν ο αριθμός των νεκρών με τον αριθμό των αγνοουμένων είναι προσθετικός, είναι πάνω από εκατό

Διαβάστε επίσης:

Σειρά μέτρων για τη στήριξη πυρόπληκτων μαθητών και φοιτητών

Photo: REUTERS/Alkis Konstantinidis