Αγωγή κατά της Παπακώστα καταθέτει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

LIKE US ON FACEBOOK

Αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα, καταθέτει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του, Θρασύβουλος Κονταξής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος καταθέτει αγωγή κατά της Παπακώστα, με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ΕΡΤ για την «μαφία των φυλακών» και την εμπλοκή των τριών δικηγόρων σε αυτή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, οι συγκεκριμένες δηλώσεις της κα. Παπακώστα παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο είναι δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου.

Ειδικότερα, ο κ. Κονταξής αναφέρει ότι: «Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα. Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν την απολογία του κ. Λυκουρέζου, η οποία αναμένεται αύριο Δευτέρα, πρόκειται να κατατεθεί αγωγή κατά της υφυπουργού «προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου, του τεκμηρίου αθωότητας».

Τέλος, ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει ακόμα απολογηθεί και «πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

Διαβάστε ακόμη:

Προθεσμία σε Λυκουρέζο και Παναγόπουλο για ν’ απολογηθούν

Photo: Intime News
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved