Χάος στη Θεσσαλονίκη απ’ την έντονη βροχόπτωση. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ χαλάζι έπεσε το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και στις γύρω περιοχές.

Οι τελευταίες πληροφορίες απ’ τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως νωρίτερα αγνοούνταν μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρασύρθηκε απ’ τα ορμητικά νερά. Ωστόσο, μετά από κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών η γυναίκα εντοπίστηκε και διασώθηκε. Πλημμύρες και χαλάζι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

Οι χείμαρροι παρέσυραν ό,τι βρέθηκε στο πέρασμά τους με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται πολύ δύσκολη και τα αυτοκίνητα να παραμένουν κολλημένα στους δρόμους.

Πολλά καταστήματα πλημμύρισαν ενώ έχουν σημειωθεί και διακοπές ρεύματος και νερού. Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν στη γέφυρα των Αγίων Πάντων όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Οι πληροφορίες απ’ την Πυροσβεστική αναφέρουν πως δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς, τόνισαν πως δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης ενώ πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και το δημαρχείο της πόλης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα τα τοπικά ΜΜΕ, λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβίβασαν τον κόσμο καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν σε σημεία της πόλης. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός για να παρέχουν βοήθεια στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Προφανώς κι ήρθε πάλι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού