Μετά την κατάθεση που έφερε τα πάνω κάτω στο σκάνδαλο Novartis, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του Μανιαδάκη. Τι ανακάλυψαν οι αρχές;

«Άδειο» το σπίτι του Μανιαδάκη, καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο στο σπίτι του καθηγητή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά την αιφνιδιαστική έρευνα δεν βρέθηκε κανένα εύρημα μια εξέλιξη σχεδόν αναμενόμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, ο Νίκος Μανιαδάκης ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

Ο δικηγόρος του κ. Μανιαδάκη έχει ενημερωθεί από τη δικαιοσύνη πως εις βάρος του πελάτη του σχηματίζεται δικογραφία.

Να σημειώσουμε πως ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Πάντως, η ξαφνική έρευνα στο σπίτι του Μανιαδάκη συνδέεται κατά πολλούς με τις δηλώσεις του ίδιου την Τετάρτη ότι του ασκούνται πιέσεις προκειμένου να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα τα οποία χρηματίστηκαν από την Novartis.

Ο ίδιος, δήλωσε χθες Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ότι από τους εισαγγελείς διαφθοράς του ζητήθηκε να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κάτι το οποίο όμως αρνήθηκε να πράξει.

Πάντως η απώλεια της… ασφάλειας του προστατευόμενου μάρτυρα και η  μετατροπή του αίφνης σε κατηγορούμενο, μπορεί να προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη αλλά για τις δικαστικές αρχές έμοιαζε προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η νέα κατάθεση που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση Novartis και όλο το παρασκήνιο