Τον Ιανουάριο η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της την Κυριακή στη Στοά Εμπόρων.

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας στη σημερινή της επίσκεψη στη Στοά Εμπόρων δήλωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει μπει στην «τελική φάση».

«Εντός Δεκεμβρίου περιμένω και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αχτσιόγλου.

Η ίδια μάλιστα πρόσθεσε ότι «θα είναι υπουργική απόφαση που θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο», ενώ στη συνέχεια προανήγγειλε ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα καταργηθεί και «ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους».

«Οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της Στοάς Εμπόρων, η ίδια τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Στοά των Εμπόρων ξαναζωντάνεψε (…) ουσιαστικά παραχωρήσαμε αυτά τα κτίρια, τα εμπορικά καταστήματα που βλέπετε εδώ στον δήμο της Αθήνας προκειμένου να κάνει σήμερα αυτό το άνοιγμα προς τον κόσμο».

Η υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε όλα τα καταστήματα που λειτουργούν στη στοά και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μαζί της παρευρέθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο βασικός μισθός για πλήρη και μερική απασχόληση