«Πλάκα μας κάνει» σχολίασαν οι περισσότεροι παίκτες όταν ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίασε τις 7 παρασκευές που είχαν στην ομαδική δοκιμασία του Master Chef της Πέμπτης. Τα tips για ζυμωτό ψωμί από τους Master Bakers.

Όχι μία, όχι δύο αλλά  7 παρασκευές είχαν στην ομαδική δοκιμασία του Master Chef της Πέμπτης οι παίκτες που χωρίστηκαν σε 2 ομάδες -η κόκκινη και η μπλε-. Στο τιμόνι της αρχηγίας ήταν ο Χρήστος Γλωσσίδης ο οποίος επέλεξε την μπλε ποδιά και για την κόκκινη ποδιά διάλεξε τον Βασίλη Χατζόπουλο ως αρχηγό.

Πριν ξεκινήσει η δοκιμασία οι διαγωνιζόμενοι βρέθηκαν με τους Master Bakers, Otmar Fricker και Δημήτρη Φραγκογιάννη, οι οποίοι κλήθηκαν να τους κρίνουν ενώ λίγο νωρίτερα τους είχαν παραχωρήσει ένα master class μαθαίνοντας τους τα μυστικά για την παραγωγή ενός σωστού ζυμωτού ψωμιού.

Τα tips για σωστό ζυμωτό ψωμί από τους Master Bakers
  • 4 υλικά: αλεύρι, μαγιά, αλάτι και νερό
  • Το νερό πρέπει να είναι κρύο, καθώς το ζεστό νερό θα επηρεάσει το pH της  ζύμης μας.
  • Στην αρχή ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά και αφού γίνουν ομοιογενές μείγμα ανεβάζουμε την ταχύτητα.
  • Μεγάλη σημασία έχει να αφήνεις το ψωμί να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για όση ώρα χρειαστεί!
  • Τέλος, χαράζεις το ψωμί με μία κίνηση και προσέχεις να μην κολλάει  η ζύμη στο μαχαίρι.

Οι 7 παρασκευές:

  1. Τσιαπάτα
  2. Ψωμί για κουβερ
  3. Κριτσίνια πατζαριού
  4. Κριτσίνια Pretzel
  5. Πίτσα
  6. Πεϊνιρλί
  7. Τυρόπιτα κουρού

Διαβάστε τι έγινε όταν ο χρόνος άρχισε να πιέζει και ξεκίνησαν τα… «γαλλικά» στο MasterChef!

Photos: Master Chef Star