Το 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

LIKE US ON FACEBOOK

Το 2020 θα τεθεί για πρώτη φορά σε λειτουργία το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Το βάρος, σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, θα γίνεται στον βαθμό του απολυτηρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Γαβρόγλου θύμισε πως για φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα. «Γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων».

Αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε για τις αντιδράσεις εξηγώντας πως η υπουργική απόφαση ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο και προσθέτοντας πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Για τις μετεγγραφές, ο ίδιος ενημέρωσε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες. «Θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια, η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της».

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε και για τη στάση της Εκκλησίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σημειώνοντας ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved