Τι μπορείς να κάνεις με τα κοχύλια που μάζεψες απ’ την παραλία και τόσο πολύ σου αρέσουν; Σίγουρα όχι να τα πετάξεις αφού οι κατασκευές με κοχύλια είναι πολλές και ήρθε η ώρα να γίνεις δημιουργικός!

Μπορεί το Καλοκαίρι να μας αφήνει σιγά-σιγά (δυστυχώς ένας μήνας έμεινε) αλλά εσύ θα κάνεις τα πάνα για είναι παρών. Και όλα αυτά τα κοχύλια που μάζεψες απ’ την παραλία ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσεις. Κατασκευές με κοχύλια υπάρχουν πολλές αλλά εμείς διαλέξαμε την αγαπημένη μας.

κατασκευές με κοχύλια

Κατασκευές με κοχύλια λοιπόν, και συγκεκριμένα κεριά. Κοχύλια-κεριά για τις ρομαντικές βραδιές του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και οποιουδήποτε άλλου μήνα θέλεις.

Τι θα χρειαστείς για τα κεριά από κοχύλια;

  • Κοχύλια
  • Λευκαντικό (όπως η χλωρίνη)
  • Νερό
  • Κερί

Πώς θα φτιάξεις τα κεριά από κοχύλια;

  1. Καθαρίζουμε τα κοχύλια με ένα μείγμα χλωρίνης και νερού. Αφήνουμε τα κοχύλια να στεγνώσουν.
  2. Λιώνουμε το κερί. Αφού το κερί λιώσει, το ρίχνουμε μέσα στα κοχύλια μέχρι σχεδόν να γεμίσουν. Προσοχή να μην καείς!
  3. Τοποθετούμε προσεκτικά τα φιτίλια με το στήριγμά τους στο κάτω μέρος και στο κέντρο. Δίνουμε μια μικρή “μάχη” για να σταθεί όρθιο και ελπίζουμε να μη μας παιδέψει.
  4. Αφήνουμε περίπου για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει το κερί και να πάρει τη μορφή που πρέπει. Και το κερί σου είναι έτοιμο!

Πρόκειται για ένα εύκολο diy που θα γεμίσει το τραπεζάκι του μπαλκονιού σου και θα δώσει μια καλοκαιρινή αύρα ακόμα και τις νύχτες του Φθινοπώρου.

Κατασκευές με κοχύλια θα βρεις πολλές, εμείς σου παρουσιάσαμε απλώς την αγαπημένη μας!

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαμε τι μπορείς να κάνεις με τις πέτρες που μαζεύεις στην παραλία!

Photos: Guide Patterns