Έχεις μια παλιά κουζίνα που τα πλακάκια της (αν έχει) δεν θα είναι ξανά στη μόδα ούτε το 2030, αλλά δεν έχεις αρκετά χρήματα ώστε να τα αλλάξεις; Σου έχουμε τη λύση κι ακούει στο όνομα backsplash!

Τι είναι το backsplash στην κουζίνα και πώς θα σε σώσει απ’ το να κάνεις ολική ανακαίνιση στην κουζίνα σου; Είναι ένας πολύ εύκολος κι οικονομικός τρόπος να διακοσμήσεις την παλιά σου κουζίνα.

Το backsplash είναι το κάλυμμα που μπορείς να βάλεις στον τοίχο της κουζίνας σου, συνήθως μπαίνει πίσω απ’ τον νιπτήρα, και πήρε το όνομά του απ’ το back (γιατί βρίσκεται πίσω) και το splash, δηλαδή τις πιτσιλιές απ’ το μαγείρεμα! Παρακάτω θα βρεις τις πιο όμορφες ιδέες για ν’ αλλάξεις την κουζίνα σου οικονομικά και γρήγορα!

Backsplash ξύλινη παλέτα

Τι είναι το backsplash

Αν όλα αυτά τα χρόνια προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα είδος rustic chic αισθητικής στο σπίτι σου και σιγά σιγά προσπαθείς να ταιριάξεις όλες τις λεπτομέρειες σ’ αυτό το ύφος, τότε δεν έχεις παρά να ντύσεις την κουζίνα σου με κομμάτια από ξύλινες παλέτες και να δώσεις στην κουζίνα σου το στιλ που της αρμόζει!

Backsplash μωσαϊκό

Τι είναι το backsplash

Αν σε νοιάζει ένα όμορφο backsplash και 100% handmade, τότε το backsplash μωσαϊκό είναι αυτό που ψάχνεις! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά πολύχρωμα βάζα ή μπουκάλια της επιλογής σου και κόλλα ειδική για τα πλακάκια. Κάνεις χίλια κομμάτια -με μεγάλη προσοχή- τα βάζα και κολλάς τα κομμάτια τους στον τοίχο της κουζίνας σου!

Backsplash τεχνητή πέτρα

Τι είναι το backsplash

Εάν σου αρέσει η αισθητική που είναι βγαλμένη από άλλη εποχή, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνητή πέτρα. Πάρε ψεύτικες διακοσμητικές πέτρες- πλάκες και κόλλησέ τες με την ειδική κόλλα στον τοίχο σου! Η κουζίνα σου θα γίνει πιο χουχουλιάρικη και μια “αίσθηση αρχοντιάς” θα γεννηθεί στον χώρο σου.

Δες ακόμα:

3 βαζάκια μπορούν να μεταμορφώσουν την κουζίνα σου

Photos: diys.com