Οι διακοπές του Πάσχα καλά κρατούν και για ακόμη λίγες ημέρες θα είναι όλη η οικογένεια μαζεμένη στο σπίτι είτε στην Αθήνα είτε στο χωριό. Πώς θα κάνεις τα παιδιά να διασκεδάσουν όλες αυτές τις ημέρες;

Παίζοντας μαζί τους και φτιάχνοντας εύκολες και δημιουργικές κατασκευές που θα αγαπήσουν, αλλά και θα τους κρατήσουν απασχολημένους. Επιλέξαμε να σου δείξουμε πώς να φτιάξεις DIY αυτάκια λαγού, που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις κι εσύ το ίδιο με τα παιδιά.

Οι διακοπές είναι κι αυτές μια ευκαιρία να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί τους ειδικά εάν τις υπόλοιπες μέρες δουλεύεις ασταμάτητα και δεν έχεις χρόνο να παίξεις μαζί τους, οπότε κράτα σημειώσεις και ξεκινά να μαζεύεις τα υλικά.

Τι θα χρειαστείς για τα DIY αυτάκια λαγού;

  • Μια στέκα για τα μαλλιά
  • Πολύχρωμα καλαμάκια
  • Δύο καθαριστές σωλήνων
  • Ψαλίδι
  • Πιστόλι κόλλας

Πώς θα φτιάξεις τα DIY αυτάκια λαγού;

  1. Το πρώτο βήμα για να φτιάξεις τα λαγουδένια αυτάκια, είναι να λυγίσεις τους καθαριστές σωλήνων στη μέση. Δεν έχει σημασία το χρώμα αυτών των σωλήνων, καθώς θα καλυφθούν στη συνέχεια από τα καλαμάκια.
  2. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα καλαμάκι που έχουμε διαλέξει και τα κόβουμε με ένα ψαλίδι σε μικρά κομμάτια. Δεν έχει σημασία το μέγεθος τους, αρκεί τα νέα κομμάτια να έχουν περίπου το ίδιο μήκος.
  3. Όταν κοπούν όλα τα καλαμάκια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα περάσεις μέσα από τους καθαριστές σωλήνων. Για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, μπορείς να εναλλάσσεις τα χρώματα και να ακολουθείς το ίδιο μοτίβο και στη συνέχεια.
  4. Το τελευταίο βήμα είναι να κολλήσεις αυτά τα αυτάκια λαγού πάνω στη στέκα με το πιστόλι κόλλας. Επειδή τα καλαμάκια θα γλιστράνε, καλό θα ήταν να κολλήσεις πάνω στη στέκα την άκρη των καθαριστικών. Επίσης ένας άλλος τρόπος είναι απλά να τυλίξεις τα καθαριστικά γύρω απ’ τη στέκα και να τα στερεώσεις στη συνέχεια με την κόλλα.

Σημείωση: Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα πλαστικά καλαμάκια και να επιβαρύνεις αναίτια το περιβάλλον, μπορείς να φτιάξεις τα αυτάκια από χαρτί και να τα κολλήσεις στην στέκα ή να επιλέξεις κάποιο παλιό ύφασμα!

Διάβασε ακόμη:

DIY κεριά από τσόφλια αυγών για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

Photo: diyncrafts.com