Φτιάξε το δικό σου αρωματικό με τα αγαπημένα σου λουλούδια!

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει… αλλά μπήκε η Άνοιξη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τα λουλούδια ανθίζουν και η διάθεσή μας ανεβαίνει. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να φτιάξουμε αρωματικό με λουλούδια για το σπίτι μας ή για το αυτοκίνητο!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από την Άνοιξη; Εντάξει, μπορεί να υπάρχει το Καλοκαίρι, αλλά και η Άνοιξη είναι μια από τις αγαπημένες μας εποχές. Και ψάχνουμε τρόπους να τη βάλουμε στη ζωή μας. Φτιάχνουμε αρωματικό με λουλούδια και σου δείχνουμε βήμα βήμα τον τρόπο για να το κάνεις κι εσύ.

Τι θα χρειαστείς για το αρωματικό με λουλούδια;

 • Παραφίνη κεριού
 • Παγοκύστες ή φορμάκια σε ό,τι σχέδιο θέλεις
 • Αιθέριο έλαιο ή αρώματα
 • Λουλούδια και βότανα
 • Σπάγκος

Πώς θα φτιάξεις το αρωματικό με λουλούδια;

 1. Λιώσε το κερί σε bain-marie καθώς είναι πιο ασφαλές ή μπορείς να το τοποθετήσεις απλώς πάνω από βραστό νερό και αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για περίπου μισή ώρα.
 2. Μόλις λιώσεις το κερί τελείως, γέμισε τα καλούπια περίπου μέχρι τη μέση.
 3. Στη συνέχεια και πολύ γρήγορα, βάλε περίπου 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ή το άρωμα που έχεις επιλέξει μέσα στο κερί που είναι στα καλούπια. Το λάδι μπορεί να γίνει λίγο πιο σκληρό στην επαφή με το κερί, επειδή είναι πιο κρύο από το κερί αλλά θα λιώσει γρήγορα καθώς το ανακατεύεις.
 4. Για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντογλυφίδα για το ανακάτεμα.
 5. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνεις πιο δημιουργική! Θα κόψεις τα λουλούδια σε μικρά κομμάτια και θα τα τοποθετήσεις μέσα στα καλούπια με το κερί. Χρησιμοποίησε αποξηραμένα μπουμπούκια από ροζ τριαντάφυλλα, μπουμπούκια λεβάντας, ροδοπέταλα, ροζ γαρύφαλλα.
 6. Στη συνέχεια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα ρίξε ένα λεπτό στρώμα κεριού από πάνω. Μόλις τελειώσεις με τη διαδικασία μπορείς να αφήσεις το κερί σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει και πάλι σκληρό και να μην σπάσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά μέχρι και μια ώρα.
 7. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσεις.
  Τέλος, μπορείς να κάνεις μια τρύπα και να περάσεις τον σπάγκο ώστε να μπορείς να το κρεμάσεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού ή στο αυτοκίνητο!

αρωματικό με λουλούδια

Διαβάστε επίσης:

Φτιάξε ένα λουλούδι από ένα βιβλίο! Θα εντυπωσιαστείς!

Photo:blog.modcloth.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved