Φτιάξε ένα λουλούδι από ένα βιβλίο! Θα εντυπωσιαστείς!

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν θα ήταν τέλειο αν τα λουλούδια διαρκούσαν για πάντα; Εάν ψάχνεις ένα διαφορετικό τρόπο για να διακοσμήσεις το σπίτι σου και έχεις βαρεθεί τα έτοιμα αντικείμενα που προωθούν τα μεγάλα καταστήματα, εδώ έχουμε ένα αντικείμενο που θα κάνει τον χώρο σου ξεχωριστό. Ένα λουλούδι από ένα βιβλίο!

Γράφει η Δανάη Πάλμου

Μπορείς, λοιπόν, να φτιάξεις ένα λουλούδι από ένα βιβλίο. Με λίγα λόγια, θα δημιουργήσεις ένα διακοσμητικό σε σχήμα λουλουδιού, χρησιμοποιώντας ένα παλιό αχρησιμοποίητο βιβλίο! Έτσι, θα δώσεις νόημα στο βιβλίο που καθόταν για καιρό στα ράφια της βιβλιοθήκης σου, δίνοντας ταυτόχρονα άλλη πνοή στο εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Αυτή η χειροτεχνία είναι εύκολη και γίνεται με χαρούμενο και αβίαστο τρόπο, ενώ αποτελεί και μια ωραία ιδέα για δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού τα λουλούδια είναι σήμα κατατεθέν του. Μη περιμένεις να φτιάξεις ακριβώς ένα αληθινό λουλούδι αλλά ένα μεγάλο, εντυπωσιακό σχήμα που είναι ταυτόχρονα τολμηρό και κομψό.

Τι θα χρειαστείς για το λουλούδι από βιβλίο;

  • Ένα παλιό βιβλίο
  • Σπάγκο
  • Γκλίτερ
  • Χαρτόνι
  • Ένα stencil σε σχήμα αστεριού

και από εργαλεία:

  • Ψαλίδι
  • Στιλό
  • Χάρακα
  • Πιστόλι κόλλας

Πώς θα φτιάξεις κι εσύ ένα λουλούδι από ένα βιβλίο;

Βήμα 1. Αρχικά πρέπει να σχεδιάσεις ένα αστέρι σε ένα χαρτόνι ή απλό χαρτί. Για αυτό τον λόγο θα ήταν χρήσιμο να χρησιμοποιήσεις το stencil σε σχήμα αστεριού, που θα σε κατευθύνει. Κάτι τέτοιο αποτελεί αυτά τα αστεράκια που μπορεί να έχεις στο δωμάτιο σου και λαμπιρίζουν το βράδυ. Για να το σχεδιάζεις χρησιμοποίησε στυλό ή μολύβι , και αφού τελειώσεις κόψ’το.

Βήμα 2. Αν η πρόθεσή σου είναι να κρεμάσεις τη διακόσμηση λουλουδιών και όχι να την τοποθετήσεις σε ένα βάζο, κάνε μια μικρή θηλιά από νήματα για να το κρεμάσεις και να το τοποθετήσεις εν μέρει προς το παρόν.

Βήμα 3. Αφαίρεσε περίπου 10 έως 20 σελίδες από το βιβλίο.

Βήμα 4. Με το ψαλίδι κόψε τις σελίδες σε μικρά τετράγωνα, ίδιων διαστάσεων. Το μέγεθος εξαρτάται από σένα, αν και προτείνεται να είναι 5×5. Θυμήσου να τραβήξεις καθοδηγητικές γραμμές με τον χάρακα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

λουλούδι από ένα βιβλίο

Βήμα 5. Στη συνέχεια γύρισε τα μικρά τετράγωνα ώστε να πάρουν μορφή κώνου, αφού θα αποτελέσουν τα πέταλα του λουλουδιού. Βεβαιώσου ότι όταν το κάνεις αυτό, το κάνεις με τέτοιο τρόπο ώστε ένα σημείο να βγαίνει από το ανοικτό άκρο κάθε κώνου. Καθώς δουλεύεις, χρησιμοποίησε κόλλα για να κρατήσεις το κάθε σχήμα κώνου ενωμένο.

Βήμα 6. Αφού τελειώσεις με τους κώνους, έρχεται η ώρα να τους διακοσμήσουμε με γκλίτερ για να διαμορφωθεί το λουλούδι. Εφάρμοσε θερμή κόλλα σε μια γραμμή γύρω από την εσωτερική άκρη του κάθε κώνου και, στη συνέχεια, πασπαλίσε το με γκλίτερ πριν η κόλλα προλάβει να στεγνώσει.

λουλούδι από ένα βιβλίο

Βήμα 7. Τώρα έρχεται το συναρπαστικό μέρος ,να συνδυάσεις δηλαδή όλα τα πέταλα λουλουδιών για να δώσεις τη τελική του μορφή. Θυμάσαι αυτό το αστέρι που έκοψες στην αρχή; Ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό το αστέρι θα σε καθοδηγήσει στις προσπάθειές σου να τοποθετήσεις ομοιόμορφα τα πέταλα. Πάρε το πιστόλι κόλλας σου και προσθέσε ένα από τα πέταλα σε κάθε ένα από τα σημεία του αστεριού.

Βήμα 8. Αφού τοποθετήσεις τα 5 πρώτα πέταλα στις κορυφές του αστεριού, μπορείς να γεμίσεις τα ενδιάμεσα κενά προσθέτοντας παραπάνω κώνους. Θα καταλήξεις να κρατάς ένα άνθος σε σχήμα πενταγώνου.

λουλούδι από ένα βιβλίο

Βήμα 9. Αφού τελειώσεις το γέμισμα με τα πέταλα μπορείς να προσθέσεις μια έξτρα σειρά πετάλων, πάνω από αυτή που έχεις ήδη φτιάξει.

Βήμα 10. Τώρα μπορείς να κάνεις το κέντρο του λουλουδιού. Για να γίνει αυτό, κόψε έναν μικρό κύκλο χαρτονιού που ταιριάζει. Στη συνέχεια, κόλλησε έναν κύκλο σελίδας βιβλίου στην κορυφή του, έτσι ώστε να μπερδεύεται με το υπόλοιπο λουλούδι.

λουλούδι από ένα βιβλίο

Βήμα 11. Προαιρετικά μπορείς να γράψεις κάτι στο κέντρο του λουλουδιού ή να το πασπαλίσεις με γκλιτερ.

Βήμα 12.Μπορείς τώρα να το τοποθετήσεις με κόλλα,ολοκληρώνοντας τη διακόσμηση του λουλουδιού σου.

λουλούδι από ένα βιβλίο

Δείτε επίσης:

Ένα DIY διακοσμητικό για όσους αγαπάνε το φεγγάρι!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved