Το Πάσχα πλησιάζει και φυσικά θα τηρήσουμε τα έθιμα και θα βάψουμε τα αυγά μας. Φέτος, όμως, θα φτιάξουμε τις δικές μας, diy αυγοθήκες με πολύ απλά υλικά.

Όταν κάτι το φτιάχνεις μόνος σου άλλωστε είναι πάντα πιο ωραίο! Κι αν έχεις και παιδιά για να σε βοηθήσουν, ακόμη καλύτερα καθώς θα το διασκεδάσετε όλοι μαζί. Άλλωστε αυτές οι diy αυγοθήκες είναι εξαιρετικά απλές και χρειάζεται απλώς λίγη όρεξη, θέληση και καλή διάθεση!

Τι θα χρειαστείς για τις diy αυγοθήκες;

  • Το χαρτόνι από το χαρτί υγείας
  • Κορδέλες σε διάφορα χρώματα
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Πώς θα φτιάξεις τις diy αυγοθήκες;

  1. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Αρχικά, πρέπει να κόψεις λίγο το χαρτόνι από χαρτί υγείας περίπου στη μέση ώστε να μην είναι τόσο μεγάλο, μιας και αυτό θα είναι η βασική μας θήκη.
  2. Στη συνέχεια, πάρε τα μέτρα και κόψε τις κορδέλες που θέλεις για να τυλίξεις γύρω γύρω από το χαρτί υγείας.
  3. Σε αυτό το σημείο, μπορείς να κόψεις δύο διαφορετικές κορδέλες (εάν είναι πιο λεπτές σε πάχος) και να τις συνδυάσεις όμορφα και τις δύο πάνω στο χαρτόνι.
  4. Έπειτα, πάρε μια κόλλα και κόλλα τις κορδέλες πάνω στο χαρτόνι πολύ, πολύ προσεκτικά ώστε να μην σου ξεχυθεί η κόλλα και να μη γίνεις και χάλια.
  5. Άφησε να στεγνώσει πολύ καλά. Και οι αυγοθήκες σου είναι έτοιμες!

diy αυγοθήκες

Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα ή ακόμη και να προσθέσεις μερικά “αξεσουάρ” πάνω στις κορδέλες. Βάλε φαντασία και πειραματίσου!

Εναλλακτικά δες και αυτό:

Αυτά τα καλαθάκια αυγών από αυγοθήκες θα τα λατρέψεις

Photo: Sass and Belle