Ξεκινούν οι προβολές της ταινίας για τη ζωή του Ολλανδού καλλιτέχνη Vincent van Gogh, με τίτλο «Loving Vincent». Μια ταινία ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι με καθοριστική την συμβολή της Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία animation ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, η οποία δίνει ζωή στους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου και αφηγούνται την ιδιαίτερη ιστορία του.

Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι και μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από περισσότερους από 120 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν απ’ όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Ελλάδας και της Πολωνίας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή.

Στην παραγωγή συμμετείχαν 20 Έλληνες ζωγράφοι, πολλοί από τους οποίους επιλέχθηκαν απ’ την ελληνική εταιρεία παραγωγής Studio Bauhaus.

Το «Loving Vincent» γυρίστηκε αρχικά ως ταινίας δράσης με ηθοποιούς και στη συνέχεια ζωγραφίστηκαν 65.000 καρέ στο χέρι απ’ τους καλλιτέχνες.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι της Πολωνής εικαστικού Dorota Kobiela και του Βρετανού σκηνοθέτη/ παραγωγού Hugh Welchman. Απ’ το Μουσείο Van Gogh δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το περιεχόμενο και ο διευθυντής του, Alex Ruger, ενέκρινε επίσημα την ιδέα και το κινηματογραφικό σενάριο.

Η παραγωγή είναι των βραβευμένων με Όσκαρ εταιρειών BreakThru Films και Trademark Films.

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του «Loving Vincent» έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανεσί στη Γαλλία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου.

Η ταινία προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ευρώπης, τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.